Ryavallen, som har varit värd för VM i fotboll, allsvenskan, Europa cup-matcher och SM i friidrott, är nu förberedd för att ta emot ca 150 barn från Erikslundskolan och Sjöboskolan. De skall göra upp om vilket lag som spelar mest juste. Lärarna har fått ut foldern med regler och med frågor om Fair-play som de skall diskutera i klassen. 580 hamburgare med tillhörande måltidsdryck och frukt har beställts, domarna har stämt sina pipor, målen och linjerna står redo.

Det skiljer 6 år på yngsta och äldsta barnen, det skiljer i utveckling på barnen och de kommer från olika delar av världen. De kommer visa att med rätt förutsättningar kan alla lära sig ta hand om varann. Men det gäller att ta vara på allas styrkor vid olika tillfällen.

De flesta elever beter sig någon gång kass, ojuste eller bara konstigt mot varann, vissa mer än andra…men de är dock aldrig dåliga personer. Därför är det så viktigt att vuxna behandlar dem som i grunden bra personer och inte bekräftar känslan av att de är dåliga personer. Då är risken att de blir den person som de fått uppfattningen av att de är. De måste få chansen att lyckas vara en bra person. Därför är denna cup så viktig, för vinsten är att vara en bra kompis och de kommer alla kämpa för den. Resultatet kommer vara att de alltid kommer känna att de kan göra något bra. Ibland kan det vara en avgörande känsla för en tvivlande person…

Lämna ett svar